Om koret

MandagsKoret er hjemmehørende i Fredericia og havde første øveaften i lokaler på Købmagergades Skole mandag d. 24. februar 1984.

 

Koret er et 4-stemmigt blandet amatørkor med ca. 40 medlemmer. og vi arbejder seriøst med musikken og har som mål hele tiden at udvikle koret, både teknisk og musikalsk med sangglæde og fællesskab som vores drivkraft.

 

Korets repertoire er meget varieret og spænder fra klassisk over kirkemusik, danske og udenlandske sange til musicals og rytmisk musik.

 

Koret giver hvert år flere koncerter. Det er oftest kirkekoncerter, men vi tager gerne mod nye udfordringer, enten alene eller sammen med andre kor og orkestre.

 

I mange år har koret haft et fint samarbejde med Fredericia Byorkester og har medvirket ved flere større projekter, bl.a. Carmina Burana og Operagalla med uddrag fra kendte operaer for orkester, kor og professionelle solister.

 

Koret har deltaget ved Nordiske Dage i Fredericia's venskabsby Gamla Karlaby i Finland og to gange har koret været på koncertrejse til Kosice, Slovakiet, ligesom koret i foråret 2006 gav koncert i Helligåndskirken i Flensburg.

 

Sammen med Randers Bykor har vi sunget Haydn's Nicolaimesse ved koncerter i Fredericia, Randers og Jelling, og det seneste fælles projekt var en koncert med Elvis- og gospelsange, der blev afholdt på Fregatten Jylland i Ebeltoft i 2008.

 

 

I 2009 fejrede MandagsKoret 25- års jubilæum på behørig vis med bl.a. egen koncert i ”Tøjhuset” i Fredericia og festmiddag i Pjedsted Forsamlingshus.


I efteråret 2010 var koret på rejse til til Kiev i Ukraine, hvor vores dirigent i perioden 2005 – 2012 Svitlana Leonchuk – er født.


Koret var en del af fælleskoncert med Fredericia Byorkester i foråret 2011, som fandt sted tirsdag den 17. maj på Fredericia Teater, hvor vi opførte Fynsk Forår og Elverskud


MandagsKoret havde i dagene 4.-11. august 2011 besøg af Det Gyldne Kor fra Kiev, som vi besøgte i efteråret 2010.


Det blev en begivenhedsrig uge med mange oplevelser bl.a. med to fantastiske koncerter. Medlemmerne af det ukrainske kor var indkvarteret hos nogle af Mandagskorets medlemmer, og der er blevet indgået mange venskaber og lavet aftaler om genbesøg i Kiev.


Koret kunne i foråret 2014 fejre sit 30 års jubilæum med en velbesøgt koncert i Det Bruunske Pakhus .


I efteråret 2014 har vi igen været en del af et vellykket samarbejde med Fredericia Byorkester, solister og 3 andre kor i 3 succesfulde opførelser af Mozarts Requiem i Fredericia, Haderslev og Kolding.


I 2017 var koret igen med til en stor opsætning. Denne gang Brahms: Ein Deutsches Requiem sammen med Fredericia Byorkester og kor fra regionen.


Fra foråret 2024 er korets dirigent Louise Sletting Hvilborg


Se Vedtægter for Mandagskoret her